Over ons

Waarmee het allemaal begon

Vanwaar komt Furry Eden? Het woord ‘Furry’ komt van het Engels woord fur, wat vacht betekent en het woord ‘Eden’ komt van het Hebreeuws en betekent paradijs of utopie. Het is voor mij dan ook een hemel op aarde om mensen te kunnen begeleiden met honden en paarden. Al van jongs af aan zit ik tussen de paarden, honden en katten en mijn droom job is mensen te kunnen educeren hierover.

Na diverse studies en opleidingen te volgen doorheen de jaren kwam op 1 februari 2021 Furry Eden tot leven. Tot op heden blijf ik jaarlijks opleidingen volgen rond gedrag en voeding van honden & educatie van de paardensport. We zijn nooit te oud om bij te leren en ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, om zo een compleet mogelijke basis te kunnen bieden voor jullie geliefde viervoeter.

Interieur & accessoires

Wat is het toch fijn om hondenspulletjes te hebben die niet iedereen heeft? Dit is de focus bij Furry Eden omtrent interieur & accessoires. Een eet- drinkkom die met de hand is gemaakt of een bijpassend armbandje bij je halsband van Argentijnse makelij. Een kussen of mand waarvan maar enkele exemplaren zijn gemaakt, een Italiaanse trui of regenjas met stijlvolle afwerkingen in dat maatje groter die je niet kan vinden in de “store next door”.

Voeding & snacks

Mijn doel is om ieder huishouden te voorzien van natuurlijke kauwsnacks en voeding waar de oorsprong van de voedingsmiddelen transparant zijn. Deze zijn allemaal van Europese afkomst en zonder chemische toevoegingen. We hebben een aanbod van zeer uiteenlopende diersoorten en dat maakt dat iedere hond hier wel iets lekkers kan vinden. Zeker voor honden met allergieën of intolerantie voor bepaalde voedingsstoffen. Dit aan een betaalbare prijs want gezonde voeding zou moeten een basis recht zijn voor iedere viervoeter!

Heel wat van onze producten zijn daarom ook hypoallergeen. Dit wil in principe zeggen dat ze een dierlijk eiwit bevatten welke honden en katten die een doorsnee voeding krijgen niet of nauwelijks binnen krijgen en waarvan de kans dus heel klein is dat ze er allergisch aan zijn. Bijvoorbeeld geit, konijn, hert of zelfs kameel.

Training

Ik ben Eva en samen met mijn Rhodesian Ridgeback James vormen wij Furry Eden. Wij zijn een gediplomeerd team die met passie families willen ondersteunen in de opvoeding van hun viervoeter.

10 jaar geleden begon het allemaal met mijn bachelor dierenzorg en bij de introductie van mijn Rhodesian Ridgeback heb ik gedragstherapie bijgestudeerd. Tot op vandaag school ik me bij op diverse vlakken omtrent gedrag, voeding… Hiermee probeer ik iedereen die wenst bij te leren, te begeleiden naar een harmonieuzer leven tussen mens en dier.

Ik ben een gedreven persoon en ik heb het hart op de tong. De mentale en fysieke gezondheid van de dieren staat voor mij boven alles en dit zal ook duidelijk gemaakt worden mocht dit in het gedrang komen tijdens een sessie.

Opvoeden van een dier wanneer dit een kind, een hond of een paard is, start altijd bij de onderwijzer. Je hebt ondertussen wel honderd verschillende manieren hoe je een dier kan opvoeden. Wat voor mij belangrijk is, is dat de kennis verstrekt wordt vanuit een wetenschappelijk oogpunt waarbij de mentale en fysieke gezondheid van het dier centraal staat, waarbij we de hond niet vermenselijken en het dier op zich niet uit het oog verliezen. Een hond is een roofdier, een paard is een vluchtdier, …

Ik werk met dieren van vlees en bloed. Er zijn verschillende rassen, maar we moeten steeds rekening houden met het individu. Bij het opvoeden of aanpakken van probleemgedrag bestaat er geen kant en klare oplossing en/of tijdspanne waar we ons kunnen op vastpinnen.